Kan een beker jouw gewicht houden?

In mijn tijd als ontwerper bij het Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Laboratorium leerde ik pas echt waar ik al die wiskunde en techniek voor kon gebruiken. cockpitNa jaren bezig te zijn geweest met ontwerpen van allerlei technisch hoogwaardige apparatuur maakte ik een overstap naar de omroep. Daar richtte ik me vooral op het ontwerpen van apparatuur voor TV opnames. De vraag van de klant was altijd het uitgangspunt. Sommige programmamakers hadden de meest bizarre wensen wat een ware uitdaging was om dat technisch voor elkaar te krijgen. Langzaamaan verschoof mijn werk naar leidinggeven en uiteindelijk hield ik me vooral bezig met organiseren, reorganiseren, fuseren en kwam in allerlei internationale projecten en bedrijven terecht.Techniek bedrijven met m’n handen en m’n hersens werd weer actueel toen ik vader werd. Mijn twee zonen en ik hebben heel wat zitten sleutelen, timmeren, bouwen en solderen. De jongste studeert aan de TU Delft, ik zou willen dat ik weer in kon stappen! Vanuit AB3 werk ik als interim manager en hou mij nog steeds bezig met ontwerpen, maar dan vooral van goede organisaties en effectieve  processen waarbij mensen vanuit hun talent aan het werk gaan en samenwerken.

Voor deze nieuwsbrief werd ik gevraagd een leuke en technische activiteit te bedenken. Ik moest direct denken aan een spelletje wat we vroeger wel eens deden om ons denken te scherpen. Didactisch heb ik mij laten inspireren door de wiskunde bijlessen die ik – lang geleden – als student gaf.

De startvraag van waaruit je in deze activiteit gaat onderzoeken is: ‘Kan een beker jouw gewicht houden?’

Klik op: ‘Kan een beker jouw gewicht houden?‘ om de activiteit te openen.

Veel plezier!

Ben van der Sanden

www.deweijerdesign.nl