Reacties workshop deelnemers

Willem Frieswijk, musicus en docent ICO Assen:

‘De studiedag was voor mij een openbaring. Pas ‘s avonds had ik in de gaten wat ik uit de doos gehaald had. Ik ben gefascineerd door de 8 plaatjes die meervoudige intelligentie uitbeelden. Als beelddenker kan ik heel sterk meevoelen met kinderen die buiten de boot vallen, moeten inschatten wat de ‘juiste’ norm is. Dat gaat niet alleen om schoolgaan, maar werkt ook in het persoonlijke leven.

In het boek ‘voorbij de kaders’ schetst een 7-jarige een ideale schoolweek. Toen ik dat las, dacht ik “Ik wou dat ik vroeger op zo’n school had gezeten”. En nu denk ik dat het fantastisch is hierin een rol te kunnen spelen. Ik ben open-minded en nieuwsgierig naar het vervolg.’

Claire Boissevain, studiebegeleider, hart-brein trainer:

‘Bij deze wil ik laten weten dat ik heel erg genoten heb van de inspirerende en creatieve dag op de Hogeschool Utrecht. Ik voelde helemaal opgeladen en coherent. In de trein heb ik meteen het boek ingekeken – WOW proficiat! DANK!!!’meisje camera

 

Marjan van Eijck, intern begeleider obs Blijvliet Rotterdam:

‘In de workshops en trainingen die ik bij jullie volg ervaar ik dat ik mezelf kan en mag zijn, inclusief mijn eigen mening over kunst. De opgedane inzichten helpen daarbij. Kunst betekent voor mij alle kunstuitingen die mij raken. Kunst kan me boos maken of heel blij, me aan het denken zetten of informatie geven over bijvoorbeeld een bepaalde periode uit de geschiedenis. Als kunst me niet raakt is het voor mij geen kunst. Als ik nu zie hoe onze kinderen zichzelf vinden en uitdrukken in kunst – of het nu poppentheater, nieuwe media of schilderen is – ben ik zo overtuigd van het belang van kunst in onderwijs. Het geeft ze meer zelfvertrouwen. Kunst koppelen aan meervoudige intelligentie geeft daarnaast een hele andere insteek om met leerstof bezig te zijn. Het is een verrijking.’

1 Reaktie op Reacties workshop deelnemers

  1. Marjan's Gravatar Marjan
    12 januari 2010 om 20:41

    Leuk om dat zo te lezen, maar nog veel leuker om weer de foto van S. te zien en me de situatie rond haar te herinneren tijdens het ID4P’s project op onze school en hoe zij juist door haar camerawerk volledig opbloeide. Het geeft me in het grauwe van alledag weer ineens een klein lichtje dat zegt: daar doen we het voor!
    Bedankt en groetjes,
    Marjan

www.deweijerdesign.nl